De producten zijn succesvol toegevoegd aan uw winkelwagen. Rond hier uw bestelling af of winkel verder.
De producten zijn succesvol toegevoegd aan uw offerte. Rond hier uw offerte af of winkel verder.
Het product is succesvol toegevoegd aan uw verlanglijst. Bekijk hier uw verlanglijst of winkel verder.

        voorlopig zijn wij de zaterdagen gesloten             meer informatie: zie Contactpagina                                          Aangepaste maatregelingen i.v.m. Corona-virus      - > zie ook NIEUWSBRIEVEN <-                         

UV-Block en CoolDry werkkleding - bescherming tegen de zon


UV-Block en CoolDry zijn eigenschappen van werkkleding die zorgen voor een ademende werking en bescherming tegen de zon. Dankzij speciale technologische materialen wordt de werkkleding comfortabeler en biedt het bescherming. 

Bescherming tegen de zon

Wanneer je veel buiten werkt, is het belangrijk om zonwerende werkkleding te dragen. In tegenstelling tot reguliere werkkleding, is deze kleding UV-werend. Zonwerende kleding is, net als zonnebrand, in verschillende factoren verkrijgbaar. De laagste factor (lage bescherming) is 2, die laat 50% UV door en weert dus 50% van de UV-straling. De hoogste factor (uitstekende bescherming) is 40+, die weert meer dan 98% van UV-straling en laat dus maar minder dan 2% van UV-straling door. Bij een factor van 40+ is de doorlating van UV-straling zo gering dat het geen nadelige gevolgen heeft voor de huid.

Zonwerende werkkleding bevat dus SPF (sun protection factor), wat in blootstelling aan de zon de huid beschermt tegen nadelige gevolgen. Elke keer als je huid onbeschermd in aanraking komt met de zon, vergroot je de kans op verbranding. Vaak je huid verbranden zorgt voor een verhoogde kans op huidkanker. Werknemer die vaak in de zon werken, zoals hoveniers, moeten dich dus optimaal tegen de zon beschermen. De blote huid insmeren en een willekeurig kledingstuk aantrekken, is dus niet voldoende. Wanneer de werkkleding niet zonwerend is, zal er alsnog UV-straling de huid bereiken. Denk eraan dat ook op bewolkte dagen nog steeds UV-straling aanwezig is, wat nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid van je huid.

Ademend vermogen

Medewerkers die vaak in de zon werken zullen waarschijnlijk ook sneller zweten. Een t-shirt dat het vocht niet goed afvoert is uiterst oncomfortabel. Werkkleding met ademend vermogen is daarentegen bevorderend voor het draagcomfort. Het ademende vermogen van werkkleding is net een natuurkundig proces. Warme lucht of waterdamp (zoals zweet) beweegt zich natuurlijk in de richting van lucht met lagere temperaturen. De temperatuurcontrole die ademende werkkleding bevat, zorgt voor het ademende vermogen.

Eigenschappen CoolDry en UV-Block

UV-Block

De vezels waarvan  de werkkleding gemaakt wordt, bepalen ten eerste of het kledingstuk ademend is en of het UV-straling doorlaat. Vezels zoals (gebleekt) katoen en viscose zijn uitermate transparant voor UV-straling. Polyester is een stof die een lage doorlaatbaarheid heeft en dus zonwerend werkt. Maar niet alleen vezels zorgen voor UV-wering. Door een speciale weeftechniek en toegevoegde kunstmatige UV-absorbers wordt de kleding UV-bestendig. Na wasbeurten neemt de UV-weerbaarheid nog meer toe. Doordat de 'gaatjes'tussen de vezels kleiner worden, kan er nog minder UV-straling doordringen. De UV-Block werkkelding van Tricorp is allemaal 40+ SPF en zorgt dus voor uitstekende bescherming.

Cooldry

Om de werkkleding ademend te maken, wordt een speciaal ontworpen polyestervezel gebruikt. Deze vezel zorgt naast UV-bescherming ook voor een extreem ademend vermogen. Deze ademende vezel wordt vaak in sportkleding gebruikt om zweet op te vangen en vocht af te voeren. Precies om die redenen wordt deze vezel ook gebruikt om werkkleding te maken. Daarnaast is CoolDry werkkleding hygiënisch, sneldrogend en helpt het de lichaamstemperatuur constant te houden.

De combinatie van Cool-Dry en UV-Block is perfect voor werknemers die vaak buiten werken en dus vaak blootgesteld worden aan de zon. Wij hebben in ons assortiment de artikelen van Tricorp die zowel UV-Block als CoolDry bevatten, of alleen CoolDry. Hieronder vindt u enkele van de artikelen met daarbij de eigenschappen van de kleding:

UV-Block en Cooldry

Alle UV-Block en CoolDry kleding van Tricorp is gemaakt van 50% polyester garens en 50% CoolDry garens. De kleding biedt bescherming tegen de zon met 40+ SPF en is optimaal ademend. Leverbaar in diverse kleuren.

- Poloshirt UV-Block CoolDry lange mouw (202005) 202005bottlegreenside.png Dit nette poloshirt is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: wit, blauw en groen.
- T-shirt UV-Block CoolDry lange mouw (102005) 102005bottlegreenside.png Dit T-shirt is ook in het wit, blauw en groen verkrijgbaar. Het T-shirt is bijzonder kleur- en krimpvast.
- T-shirt High Vis Bicolor (103006)  103006redinkside Dit T-shirt is verkrijgbaar in drie kleurcombinaties: fluorgeel-ink, fluororanje-ink en fluorrood-ink.
- Poloshirt High Vis Bicolor (203007)  203007redinkside Net als het T-shirt, is het poloshirt verkrijgbaar in drie fluorescerende kleurcombinaties.
- Poloshirt High Vis Bicolor lange mouw (203008)  203008redinkside Het High Vis poloshirt is er ook in een uitvoering met lange mouwen.
- Sweater High Vis Bicolor (303004)  303004redinkside Voor de koude wintermaanden is er een High Vis sweater te verkrijgen in drie kleurcombinaties.
Sweater RWS (303001)     303001orangeside De RWS sweater voldoet aan de eisen voor hoge zichtbaarheid (EN ISO 20471) en is te verkrijgen in oranje en geel.
- Poloshirt lange mouw RWS (203005) 203005orangeside.png Dit veiligheidspoloshirt is verkrijgbaar in het fluororanje en fluorgeel.
Poloshirt RWS Birdseye (203006)   203006orangeside.png De RWS polo met korte mouwen.
- T-shirt RWS lange mouw (103002) 103002orangeside.png Ook dit is een veiligheidsshirt dat verkrijgbaar is in twee fluorescerende kleuren.
T-shirt RWS Birdseye (103005)   103005orangeside.png Het RWS T-shirt met korte mouwen.
- Poloshirt verkeersregelaar (203011)  

Deze polo is fluorgeel en fluororanje en voldoet aan de vereisten voor high visibility werkkleding. 

                 

CoolDry


De CoolDry kleding is gemaakt van een combinatie van polyester en CoolDry polyester of bamboe viscose. Deze werkkleding bevat geen UV-filter, maar is wel bijzonder ademend.

- T-shirt CoolDry (101009) Dit T-shirt is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en in de maten XS t/m 8XL. Het T-shirt is wasbaar op 60 graden.
- T-shirt CoolDry Bamboe (101003) Dit T-shirt heeft dezelfde eigenschappen als het T-shirt hierboven, alleen is het gemaakt van een combinatie van CoolDry polyester en bamboe viscose. Dit zorgt ervoor dat het T-shirt extra comfortabel, extra ventilerend en antibacterieel is. Bamboe staat bekend om zijn beperkende werking van vieze luchtjes.
- Poloshirt Cooldry (201013) 201013royalblueside.png Dit nette poloshirt is geschikt voor elk moment van het jaar. Naast de ademende werking zorgt het shirt ook dat het lichaam goed warm blijft.
- Poloshirt CoolDry Bamboe (201001) 201001royalblueside.png Dit poloshirt heeft dezelfde eigenschappen als het bovengenoemde poloshirt, alleen is deze deels gemaakt van bamboe viscose.

Voor optimale bescherming én comfort tijdens de meest extreme omstandigheden zit je bij ons goed. Neem eens een kijkje in ons assortiment, lees meer informatie of neem contact met ons op. Wij helpen graag met het geven van persoonlijk advies!

Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW en verzendkosten.

© 2020 TRITEX b.v. Alle rechten voorbehouden.